sobota 26. března 2016

Hedvábný cheesecake ze tří ingrediencí







Na poloviční dávku, akorát pro mne jsem potřebovala: 3 vejce, půlku bílé čokolády a půlku Mascarpone. Může být i Philadephia a nebo Lučina.  Rozehřejeme v páře bílou čokoládu, 120gr, do ní vmícháme půlku Mascarpone, 125 gr a tuhý ušlehaný sníh. Vyložíme formu na dně a okolo papírem na pečení, do pekáčku nalejeme horkou vodu, do ní postavíme formu. Forma na půl dávky má být menší a vyšší, aby byl i cheesecake vyšší, ale já neměla. Pekla jsem v troubě na 170 st asi půl hodinky. Není v něm ani mouka, ani cukr, sladkost mu dodá čokoláda. Je jemný a hedvábný, druhý den byl z lednice ještě lepší. Zkusíte ho? Pokud je Vás víc , množství jednou znásobte!

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Díky Maruško, byla, pekla jsem ho v týdnu, jen až dnes stáhla foto do počítače.

      Vymazat
  2. Klobúk dole, pošlem Nadi, je na to špecialistka:-)
    Marcelka, ako vždy pohladenie:-)
    Ja som u Aranelky nechala podrobný popis dnešného varenia pečenia:-)
    A to máme ešte stále dnes pôst, chceli to tak!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenka, já pekla včera mazance, ale tenhle cheesecake v týdnu. Jen fotky přidala a upravila až dnes odpoledne. Já měla dnes taky skoro půst. jen jsem uklízela, ještě pekla, udělala bramborový salát a obalila si řízky, ale jíst to budu až zítra. Dnes jen voda, čaj, polévka. Nebyl čas!

      Vymazat
  3. Wooou super vyzera to mňamkovo a iba tri ingrediencie...Marcelko krásne a pohodové Veľkonočne sviatky prajem.

    OdpovědětVymazat
  4. Marcelko, to teda musela být dobrota :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!