Nakonec jsem pro Renatu k dnešním narozeninám večer udělala rychlý, ne moc sladký ale osvěžující desert. Krachle z lístkového těsta. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova .Já v elektrické troubě pekla asi deset minut na 210 st. Mezitím jsem ušlehala šlehačku, ochutila domácím vanilkovým cukrem (cukr rozemletý se zrnky vanilkového lusku). Po vychladnutí čtverce-krachličky rozkrojíte, plníte šlehačkou a pokladete ,nejlépe čerstvým ovocem. Hodí se jahody, borůvky, maliny. Já měla pouze kompotované broskve. Přiklopíte ,pocukrujete a dáte vychladit. Nejlépe přes noc. Zákusky krásně zvlhnou a chutě se propojí. Kdo má rád tvaroh či Mascarpone, může šlehačku zašlehat do tvarohu a podle své chuti přisladit. Renata k zákuskům dostala tři utěrky na nádobí, dovezené z Loun, knížku plnou českých křížovek a chybějící část do manikůry a čelenku do vlasů. Zákusky si odnesla domů, doufám, že jim chutnaly!
Recept jsem našla na blogu :http://chezathena.blogspot.ie/2016/06/summer-weekend-mood.html u Alči. Myslím, že do horkých letních dnů se vychlazený, ne moc sladký zákusek s ovocem hodí , není pracný a efekt úžasný!
SUper recept! Krásné dny, Ivana
OdpovědětVymazatTo vypadá skvěle.
OdpovědětVymazatZajímavý recept.Marcelko, přeju pěkné léto. M.
OdpovědětVymazatJe to fakt velká dobrota :o)
OdpovědětVymazatMarcelko, posílám pozdravy, helena
Ahoj Marcelko, dezert vypadá zajímavě a určitě chutnal -musím ho někdy zkusit. Zdravím a mávám za vodu - hezké léto. Zuzana
OdpovědětVymazatVypadá to moc pěkně, ale my dietáři......hezký den.....
OdpovědětVymazatVypadá to moc pěkně, ale my dietáři......hezký den.....
OdpovědětVymazatMńam, to musím určitě vyzkoušet!
OdpovědětVymazat