Na RATATOUILLE podle Anýzovky potřebujete olivový olej, sůl, cukr a zeleninu. Rajčata, papriky, cuketky,lilek, cibuli a česnek a thymián.
Rajčata spařit a oloupat, všechnu zeleninu pokrájet na kostičky. Na olivovém oleji podusit cibuli, ne do zlatova, přidat drcený česnek. Zvlášt na třech lžících olivového oleje podusit nejprve papriku, potom lilek s cuketkama, asi osm minut a vše přidat do hrnce k cibuli a česneku, postupně, jak budeme zeleninu dusit. Papriku asi tři minutky , lilek a cuketky asi osm minut. Nakonec do hrnce přidáme oloupaná pokrájená rajčata, trošku pocukrujeme, osolíme podle chuti, přidáme snítku thymiánu. Dusíme pod pokličkou půl hodiny. Zelenina se dusí ve vlastní štávě, po půl hodině dušení poklici sundáme a necháme štávu zredukovat a jakoby zespoda zeleninu přichytit ke dnu hrnce. Ne spálit! Originál recept najdete zde:http://anyzovka-v-zemi-cikad.blogspot.ie/search/label/Recepty Už se těším, až bude zelenina hotová. Nejlepší je druhý den po rozležení v lednici se sklenkou Rosé a krajícem chleba. Nebo jako příloha ke grilovaným kotletám. Tak to doporučuje Anýzovka. Tak kdo zkusí ratatouille jako já ?
Mam velmi rada tepelne upravenu zeleninu...aj surovu...a k tomu radsej radler ako vino
OdpovědětVymazatJeště jsem nedělala, zkusit bych mohla:-))
OdpovědětVymazatAhoj Marcelko, mávám za vodu:-) Děkuji za recept, určitě zkusím. Jídlo znám, vaří ho firma, u které si v práci objednáváme obědy. Je to moc dobré a tak rozšířím i domácí jídelníček. Hezkou neděli. Zuzana
OdpovědětVymazatURČITĚ VYZKOUŠÍM.
OdpovědětVymazatDĚKUJI ZA RECEPTÍK.
HEZKÉ LÉTO PŘEJI.
BOHDA
Dělám ho vlastně stejně a s manželem ho milujeme.
OdpovědětVymazatHezký večer Marcelko!
Zdravím, Helena
Jsem ráda, Marcelko, že se povedlo a chutnalo!
OdpovědětVymazatŘádně se připravuješ na dovču v Provence :-)
Mávám z dálky do dálky, která už brzo bude taky krapet tvoje ;-)