pondělí 29. března 2021

Když nepletu, peču ....

V době Lockdownu, kdy se nikam nesmí, trávím taky čas pečením pro svoje známé tady okolo mne.


Tyto mufinky jsme pekly s holčičkama pana V. Moc je to bavilo a hlavní bylo, že si pan V. mohl trochu odpočinout. A odvezly si je skoro všechny domu, ale daly nám ochutnat. 


Tento dort měl dva pláty světlé, dva kakaové, krém byl jeden slaný karamel a další mascarpone a brosve kompotované.  A byl tčžký, skoro 5 kilo. 


Dort Rafaello byl na přání k 26. narozeninám. Svčtlý piškot, krém z mascarpone, kysaná smetana, šlehačka, kokosový likér v jedné části krému a v druhé bylo pár kapek citronu. Kuličky jsem dělala domácí, z kokosu a kondenzovaného mléka sladkého, dovnitř jsem dala mandli. Posypán nakonec kokosem. Dostala jsem kus taky a byl výborný. 





To je tak, když češka v Irsku upeče tradiční ruský dort, na svátek Svatého Patrika, dort s francouzským jménem Napoleon. Domácí listové máslové těsto a vařený krém ze  6 žloutku ,mléka , cukru a trochu mouky. Pekla jsem ho poprvé , určitě ne naposledy. Předlohou mi bylo video na You Tube od babušky Emy. 



Občas taky peču něco slaného, housky, rohlíky a škvarkové placky. A Charlie kontroluje , zda se povedly. Jako vždycky. Mazánek. 




Mufinky ala Míša řezy, ale zdravá verze bet mouky. Místo mouky jsou jen strouhané mandle v těstě, kakao, med a trochu prášku do pečiva. Na dno košíku trošku těsta. upeče se, navrh tvaroh s vanilkou a slazený medem , pak čokoláda rozpuštěná s kokosovým tukem. 



 




 A nakonec ohlédnutí za Vánoci, i letos jsem pekla, ačkoliv nikdo nemohl přiletět, jako každý rok, Navíc jsem opravdu byla moc smutná, Zuzka již byla v nemocnici a nebylo to dobré a na blog jsem opravdu neměla ani pomyšlení. Za to se Vám všem moc omlouvám, i za to, že nepíši kroužky nad písmenka, kam patří, protože nevím jak. I tento příspěvek mi s anglickou klávesnicí trvá mooooc dlouho, ani nechtějte vědět, jak dlouho ho datluji. 


Posílám  Vám kytičku narcisek, opatrujte se a snad bude již brzo lépe . 

8 komentářů:

  1. Krásne torty, koláčiky, pečivo... mňam. Veľmi ma zaujali mafinky alá Míša, nakoľko nemôžem lepok, recept sem prosím nedáte?
    Pozdravujem do Írska, nech sa darí,
    A.

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, pečeš krásně (a určitě je to i moc dobré). Zaujaly mne mufiny a la Míša řezy.

    OdpovědětVymazat
  3. No, Marcelko, to je hotová cukrárna!
    Krásné, krásné!
    Měj hezké jarní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Tak hlavně že je co číst a prohlížet,no néé.Jitka.

    OdpovědětVymazat
  5. Tedy to je dobrot!Radost se na fotečky dívat ! A v reálu ochutnat, to teprve musí být balada.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Wau, tak to je dobrot, jedna lákavější, než druhá. Mohla by sis otevřít cukrárnu.
    Marcelko, přeji Ti krásné Velikonoce. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak s tou cukrárnou by to byl super nápad - jenom koukám na obrázky a už se mi sbíhají sliny ! Ale nevím, jak jsou na tom s chutěma Irové - co jsem byla v USA i v UK , tak jejíchzákusky jsou tak přeslazené,že člověka bolí zuby , jenom se na to podívá... \Na druhé straně - v Irsku je hodně lidí z EU a ti by možná tu naši mírnou "kontinentální" sladkost přivítali. Na pohled je pečení jako cukrárny , chuťově asi taky OK (podle ohlasů )a když projde i Charliehnáročnou výstupní kontrolou . není co řešit ! :-) Pěkné Velikonoce, mějte se hezky a pište!
    A ještě k té klávesnici - já jsem taky zvyklá - když píšu česky, tak na české, kdyý anglicky, zak na anglické, protože jinak se mi to matle - Z a Y a písmenka s háčky a čárkami... Tak to musím překlapávat , na spodní liště je taková ikonka na nastavení jazyka, jaá tam mám češtinu a angličtinu( amú, le dá se ten jazykjako jazykové preference překopet v nastavení počítače, myslím, že když se s tím zastavíš v nějakém počítačovém obchodě, poradí s tím, myslím, že by asní nemuseli chtít žídný poplatek .
    Krásné Velikonoce, mějte se hezky a pište !
    Jitka,M.

    OdpovědětVymazat
  8. Našel jsem Mr. Pedro na blogu od někoho, kdo ho doporučuje každému, kdo hledá půjčku. Byl jsem tak nadšený a motivovaný být v této pozici finanční svobody, protože moje rodina hladověla, oslovil jsem pana Mr. Pedro v žádosti, kterou jsem mu řekl, můj životní příběh o finanční situaci, pošle mi formulář žádosti, abych vyplnil své údaje, což jsem udělal, poté, co mi poslal smlouvu o půjčce, předal jsem ji svému právníkovi k vyřízení podívejte se a poraďte mi jak dál. Podepsal jsem smlouvu o půjčce poté, co byla moje půjčka schválena před několika hodinami, banka mě kontaktuje ohledně převodu prostředků a poplatků, které musím uhradit na přepážce banky. bylo velmi příjemné pracovat s panem Pedrem a velmi mu děkuji za pomoc, kterou mi poskytl a která opravdu pomohla mé rodině hladovět. Kontaktujte prosím Mr. Pedro na e-mailu: pedroloanss@gmail.com, protože je vždy zaneprázdněn, ale mají s ním také dalšího profesionálního spoluhráče.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!