neděle 14. října 2018

Podzimní...

.....čas přišel nějak rychle. Stromy tady v irsku už hodně opadávají, plevel stále roste po častém dešti jako divý a doma topím v krbu ,skoro každý večer.





Pár záběrů z uplynulých dnů. Východ slunce, pohled do koruny stromu na golfovém hřišti , deštivý den s duhou na parkovišti u Lidlu.
Tohle deštivé počasí také mění naše chutě. Tak jsem dostala velikou chut na horkou, hustou polévku z máslové dýně, s kouskem zázvoru a chilli. Na moje nachlazení a rýmu ten nejlepší lék.


Pan V. o kterého pečuji, oslavil narozeniny. Spolu s dárkem jsem nesla i dort z mandlové mouky, krémem z mascarpone a slané šneky.



Kus dortu dostala domů i dvojčátka a holčičkám moc chutnal, tak mi to udělalo radost.

 Charlíček je ostříhaný, protože se mu bohužel nadělaly takové kusy v srsti, pod kšírkama , které nešly rozčesat a tak jsem musela chudáčka takhle ostříhat. Vypadá jako úplně jiný pejsek, doufám , že mu srst brzy doroste, ale asi ji budu muset udržovat kratší, kvli kšírkám, které na procházky nosí.


Topíme v krbu ty večery, kdy venku celý den prší a také svítíme svíčkama na krbu a nová aroma lampa na elektriku vypouští páru s vůní aroma olejíčků.


To teplo krbu miluji.


A nového Charlíka taky!


                                                   Andělé v záři svíček jsou každý večer.



A v pátek jsem upekla dva štrudly, k horkému čaji či kávě, plněné jablky a hroznovým vínem. Byly vynikající.Chutnaly i návštěvám.

Děkuji Vám všem za komentáře k mým příspěvkům a přeji Vám krásné , ještě trochu teplé podzimní dny.

7 komentářů:

  1. Marcelko, u nás už je podzim taky v plné síle. Ty barvy stromu, to je nádhera. Jen ten déšť nám tu chybí. Svítí nám tu stále slunce a teploty stoupají před den přes 20 stupňů. Takže nádhera na tričko :) Jen příroda nemá po tom suchém létu vláhu ani na podzim..... Ale my lidé si to báječně užíváme. Tolik nádherných dnů po sobě jsem snad nikdy nezažila.
    Měj se moc hezky. Petra
    PS: Charlie je fešák :)

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelko, pozdravuji za moře. Také si užíváme babí léto. Skutečně je nádherné počasí, jen ten déšť chybí. Pohlazení pro fešáka Chárlíka posílá Marie.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky napíšu, že podzim máme krásný, ale je sucho a to dobře není.
    Charlíčkovi nový sestřih sluší!
    Dort vypadá tedy moc lákavě!
    Hezké dny!
    Hanka z Podkrkonoší (bavi-mne-to.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  4. U vás to vypadá na pravý podzim. Večery u krbíku jsou krásné, že? Taky si přitápíme, ale u nás to tolik potřeba není. Celé dny svítí sluníčko a déšť nikde.
    Charliemu to v novém sestřihu sluší. Vypadá nějak rozpustilejší. :-)
    Mějte se oba krásně, pa.

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko, u nás se všichni na déšť moc a ,moc těšíme :-) Ale jinak jsou teď nádherné dny :-) Krásné dobroty jsi napekla,mňam a Charlíčkovi to sluší i tak :-))Krásný podzim přeji :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tady po dvou dnech silného větru je na spoustě stromů listí dole. Kdyby aspoň na všech, to bych měla práce na zahradě o dost méně. Shrabala bych to najednou a byl by pokoj. Tak doufám, že po dvou mrazících a stále trvajícím suchu to listí půjde dolů rychleji. Charlie vypadá srandovně, ale neboj, on doroste. jednou jsme takhle musely s dcerou oholit kocourovi celý břicho, měl ho jeden velkej dred. Ten štrúdl asi dneska taky udělám....

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám z celého roku nejradši léto. Když už ale trvá dlouho, tak se těším na podzim. Hlavně když je babí léto, tak je to fajn. Venku se barví listí, chodíme s dětmi na procházky do lesa, sbíráme kaštany, listí, houby a doma si pak uvaříme dobrý čaj, zapálím si svíčku a uděláme si pohodu. Škoda, že takových pohodových dní je málo :-D .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!