úterý 22. prosince 2015

To se budu prima mít...

až do Velikonoc. Kvůli plánované návštěvě objednána doslova halda masa, však Vašek od Zdenky měří dva metry a něco spolyká, ale návštěva nedorazí. Všechno, mimo vinných klobás , šlo na mrazák. Vlastně i ty, protože tři kila sama určitě nesním!



Tuto nadílku mi dovezl moravák Jirka Navrátil, jehož nabídku jsem našla na Fb ve skupině češi v Irsku. Vše je bez konzervantů, rychlosoli či jiných chemických látek. Vinné klobásy jsou opravdu zadělané vínem a smetanou. Zkusila jsem je hned ,jak odjeli. Neměla jsem je dva roky! A miluji je...
Tak věřím, že i vše ostatní bude dobré. Tlačenka, prejt, moravská klobása, uzené, uzená bůčková rolka. Jirka jel až z Killkeny ,což je odsud tak 4 hodinky cesty. Domluva s ním byla skvělá! Potěšilo mne, že se tu najdou i šikovní lidé od nás!

Poslední druhy cukroví mám konečně nazdobené, vánočky jsem odložila na Silvestra. I když snad dojde někdo na kávu a posezení, sama bych vše sníst nestihla. Přiměřeně, přiměřeně...Nemohu nabrat zpět kila, co jsem stěhováním zdárně ztratila!


Trošku mám i nazdobeno, hodně svítím a stromeček čeká -borovička živá a vonící, až ji do něčeho usadím, nebo vymyslím a vyrobím z latěk stojánek. Tak tu a snad dopletený svetr zítra nafotím. Tak, věřím, že i Vy všechny už se těšíte a máte načinčáno a plné lednice a spížky. Už se jen dvakrát vyspíme a je to tu... tak si užijte poslední přípravy v lásce a pohodě, bez stresu a s těmi, co jste v jejich společnosti štastné! A díky  za milé komentáře !

5 komentářů:

  1. Marcelko, přeji krásné Vánoce. Připravená jsi dobře.
    Vánoční výzdobu mi dotváří i Tvoje kulaté malé dečky s irskou krajkou. Posílám pozdrav za moře. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se dečky líbí a dotváří vánoční atmosféru. Krásné svátky i Vám doma přeji!

      Vymazat
  2. Marcelko, teda máš pořádnou zásobu :-) A cukroví je krásné, hezké vánoce :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Marcelko, přeji ty nejkrásnější Vánoce. Helena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!