středa 16. prosince 2015

Může za to plotýnka...

Za co může? Přece za to, že jsem si musela díky ní, skříplému nervu a problémem dlouho stát, odpočinout od cukroví. Nahodit na záda "ovci", ledvinový pás, usadit se  a jen plést. Tak je svetr hotov a já jsem spokojená s tím, jak vypadá, jak se mi povedly rukávy a vůbec...že je konečně hotový!


A protože budou Vánoce , tak sama sobě si...nadělila. Myslela, že zabalím a vložím pod strom, jako že tam budu mít nějaký dárek, ale nevydržela jsem to. Když jsem u Aranel viděla tuto nádhernou vlnu od Dropsu AIR, její nádherný vyplétaný svetřík, udělala si radost a objednala také. Však taky sleva 25 %! No nekup to! A tak už se plete další... Možná si pod stromek nadělím celý svetr, filmů totiž s vánoční tematikou běží dost. Jen je při pletení jen poslouchám. Nechápu, jak moje teta mohla plést a sledovat u toho televizi. Tak dobrá tedy nejsem a asi nikdy nebudu!


Vlna je jemoučká jak vata, lehká a příjemná na dotek. Krása. Ze začátku trošku problém s tím, jak je nunací, protože ten rolák byl těžký a tohle je peříčko! Jsem zvědavá, jak vyplétání zvládnu. Zatím musím najít, jak se přidávají rukávy, když se pletou od spodu. zatím jsem je pletla vždy s vrchu. Je to stejné, jako když se ubírá? MOC Vám všem děkuji za komentáře k minulému příspěvku! 

7 komentářů:

  1. Já po vlně od Dropsu taky pokukuji včetně těch jejich návodů :-) asi se osmělím a vyzkouším :-)
    svetr vypadá moc pěkně
    Mirka

    OdpovědětVymazat
  2. rolák je krásný a díky za info o drops air - po vlně dropsu pokukuji a jen nevím,jakou si vybrat :)
    jo a na návod koukni na stránky dropsu - mají téměř vše pleteno zdola.... třeba http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7165&cid=24

    OdpovědětVymazat
  3. Sveter sa mi páči, farba, melír, prevedenie :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marcelko - moc hezký svetr:-) a časem přijde i to sledování TV a pletení u toho:-) - dá se to zvládnout i při složitějším vzorku (to si většinou oka při pletení počítám) - chce to cvik:-) Jenom to nesmí být pořad o přírodě nebo historický dokument - to se raději "kochám" i obrazem. Hezký večer, zdravím a mávám za vodu:-) Zuzana

    OdpovědětVymazat
  5. Marcelko, koukám a obdivuji, zatím se jen přemlouvám. Měj se hezky. Jana

    OdpovědětVymazat
  6. Marcelo krásný svetr. Jsi šikovná. No a pletení při TV přijde časem.
    Drops má úžasné vlny. Musím vyplenit syslírnu a pak budu nakupovat jenom tam. Vlna je úžasné. Když při praní srovnám čepice z Limy a Merina - tak je to nebe a dudy. Lima lehká, krásné a při pravní supr. Merino s podílem akrylu drhne a je těžké. Takže zpracuji na dětské čepice a svetříky a pak už jenom lepší vlna.
    Měj se Tereza

    OdpovědětVymazat
  7. To je pěkný svetr. Mně se jeden nepovedl, půjdu na druhý pokus.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!