neděle 10. srpna 2014

Tyrkysově....

Zdravím Vás všechny na sklonku neděle. Jsem od úterý večer zpět ve svém apartmánu ve Virginii a musím říct, že se mi po vesnici a všech obyvatelích domečku moc stýská. Malou Mimi mi málem vnutila Irenka po návratu s sebou domů, ale mně by bylo kočičky líto, že by tu byla se mnou zavřená v 1+1, když má možnost si hrát na zahradě. Když je hezky. Což teda již tento týden vůbec není, proto jsem taky měla konečně čas doháčkovat šátek z DROPS LACE.
900 metrů příze bylo nekonečných. Ještě nikdy jsem neháčkovala šátek tak dlouho. Má šířku 180 cm a délka bočnice je metr. Trvalo mi jeho dokončení skoro měsíc, ale je pravda, že na vesnici jsem na něj vůbec nešáhla. Chtělo to háčkovat dvojitou přízí, ale v online shopu zde v Dublinu měli jediné tyrkysové klubko. Je to doplněk k Espadrilles botkám , které mi v Bandol na trhu koupila a poslala Anýzovka a do Bandol poslední týden v září se mnou šátek poletí. Neskutečně se na Provence těším, protože tady leje a leje. Dnes je patnáct st. a pršelo od rána asi osmkrát. Tak už zase háčkuji, ale co, to Vám ukáži příště. Krásný zbytek neděle a hezký celý týden Vám všem, hlavně slunce a teplo!

16 komentářů:

  1. Macku musím se smát...nikdy jsem neháčkovala šátek tak dlouho ...jsme blázinci :o))...ten tvůj má krásnou barvu ..MOŘE !!! a sluníčko už na tebe čeká. A ještě moc zajímavé ukončení šátku, to musím prozkoumat :o) Zdravím a haf haf od Holynek :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Aranel díky, však máš pravdu, jsme bláznivky háčkovací! Ukončení je jednoduché tři dlouhé sloupky ,dvě řetízková oka , tři dlouhé sloupky a mezi je jeden dlouhý sloupek a znova tři dl.sl.atd dokola kolem! Měj se fajn! M.

    OdpovědětVymazat
  3. Mací, šátek se ti moc povedl. Zvolila jsi i moc pěnou barvičku.
    Měj se krásně Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Anny, je to doplněk k trkysovým botkám na dovolenou. Také se měj fajn!

      Vymazat
  4. Ahoj Marcelko, moc hezký šátek jsi si uháčkovala. Z dvojité příze by ti nemusel stačit materiál a šátek by byl zbytečně těžký. Takhle udělaný je perfektní:-) - a musím se přiznat, že mám věci rozpracované déle jako měsíc...ahoj a mávám a mávám Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko šátek má devět deka, jedno deko jsem si schovala na kytičku. Však víš na jakou... přece na tu tašku. Mávám zpět Marcela

      Vymazat
  5. Nedivim se ze tak dlouho trval kdyz nebyl cas ,ale ted je hotovy a krasny .Vy toho deste mate nejak moc ,posli nejaky k nam ,my porad cekame a porad nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elli kdybys věděla, jak moc se mi stýská po slunci a teplu. Letos jsme tu opravdu léto neměli. Slunečné dny se dají spočítat na prstech jedné ruky. Bohužel!

      Vymazat
  6. Marci náhodou, uplést za měsíc, to jsi borec!! Já už tu půl roku háčkuju pidipanáka pro kluka:-))))
    A krásný je, v něm bude teploučko:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Ajko,šátek je lehoučký a díky složení-vlna a hedvábí myslím, bude i teplý. Zdravím Marcela

      Vymazat
  7. Krásný šátek a měsíc opravdu není dlouhá doba :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to připadalo nekonečné, s tak slabounkou přízí jsem ještě neháčkovala, proto mi to tak trvalo.

      Vymazat
  8. U nás prší teď chvilku a už se mi to nelíbí... Tu Provence si fakt zasloužíš!
    A šátek je úžasný!
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Marcelko šátek vypadá suprově. Já v životě uháčkovala jeden jediný. :-( Ale doufám, že bude snad někdy čas i na další. Měj se krásně. Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný mému psaní a za milá slůvka, ale i ta kritická,protože mne posouvají dál!